Дослідження впливу температурної обробки на вилучення гідроксикоричних кислот з листя та насіння руколи (Eruca sativa Mill.)

Альтернативна назва
Вантажиться...
Ескіз
Дата
2025
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Гідроксикоричні кислоти є значним класом фенольних сполук, які містяться у різноманітних продуктах рослинного походження, таких як фрукти, овочі, зернові, кава та чай. Ці сполуки відомі своїми потенційними корисними властивостями завдяки антиоксидантній, протизапальній та антимікробній дії. Дослідження свідчать, що гідроксикоричні кислоти можуть сприяти регулюванню ліпідного обміну та допомагати у зниженні ризику ожиріння, пригнічуючи інфільтрацію макрофагів і зменшуючи експресію прозапальних адипокінів у жирових тканинах. Крім того, експериментальні дані свідчать про потенційні терапевтичні властивості цих сполук при діабеті та гіперліпідемії. Мета нашого дослідження полягала у вивченні впливу різних методів обробки сировини на процес вилучення гіроксикоричних кислот з листя та насіння руколи.
Опис
Ключові слова
рукола, Eruca sativa Mill., гідроксикоричні кислоти, фенольні сполуки, вилучення гіроксикоричних кислот, 226 Фармація, промислова фармація (ОПП Фармація)
Бібліографічний опис
Сабуні С. Дослідження впливу температурної обробки на вилучення гідроксикоричних кислот з листя та насіння руколи (Eruca sativa Mill.) / С. Сабуні, О. І. Александрова // 81-а звітна студентська наукова конференція ОНУ імені І. І. Мечникова. Секція «Хімія» [Електронний ресурс] : зб. тез доп. (Одеса, 23–25 квіт. 2025 р.) / за ред. к. х. н., доц. В. В. Менчука, к. х. н., доц. А. Ф. Тимчук. – Електрон. текст. дані (1 файл : 0,8 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – С. 47–48.
DOI
ORCID:
УДК