Синергетичні процеси у технологіях обробки і приготування харчової продукції
Альтернативна назва
Вантажиться...
Дата
2025
Автори
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Актуальність дослідження: Вітчизняна харчова промисловість має забезпечувати споживача якісним і безпечним продуктом, що не містить шкідливих домішок і речовин, зокрема, бути радіаційно безпечними. Якість харчової продукції перш за все обумовлена технологіями її приготування. У будь якій харчовій технології використовується теплова обробка напівфабрикатів. Приготування їжі в кулінарії є достатньо складним процесом, який складається перш за все з тепло-масо обмінних фізичних процесів, які при тепловій обробці харчових продуктів мають нелінійний, нерівноважний характер. Вивчення фізики складних процесів сьогодні є дуже актуальним. Фізичні дослідження стосуються також контролю радіаційного стану і регулюванню якості продукції харчової промисловості. Тому тематика досліджень актуальна і має сучасний прикладний характер.
Мета роботи: в рамках дисципліни «Технології контролю якості харчової та промислової продукції» автори ставлять за мету зробити спробу пояснити математичними законами синергетики складні технологічні процеси обробки і приготування харчових продуктів.
Опис
Ключові слова
харчова промисловість, харчова продукція, якість харчової продукції, технології обробки і приготування харчових продуктів, синергетика, технологічна обробка харчової продукції, радіоактивне забруднення харчової продукції, G2 Технології захисту навколишнього середовища
Бібліографічний опис
Семенов М. І. Синергетичні процеси у технологіях обробки і приготування харчової продукції / М. І. Семенов // Матеріали до 81-ї звітної студентської наукової конференції ОНУ імені І. І. Мечникова. Секція «Гідрометеорологія і екологія». Підсекції: «Агрометеорологія та агроекологія», «Військова метеорологія», «Водні біоресурси та аквакультура», «Гідрологія суші», «Екологія», «Екологічне право і контроль», «Метеорологія і кліматологія», «Океанологія та гідрографія», «Технології захисту навколишнього середовища» (Одеса, 23–25 квіт. 2025 р.) [Електронний ресурс]. – Електрон. текст. дані (1 файл : 14,5 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – С. 457–459.