Технологічні особливості розробки та стандартизації крему для догляду за шкірою на основі біологічно активних речовин Persea americana L.
Ескіз недоступний
Дата
2024
Автори
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Було здійснено пошук та аналіз тематичної наукової літератури, на основі якого обґрунтовано доцільність та актуальність дослідження лікарської рослини, - плодів авокадо. Проаналізувавши велику кількість наукових джерел інформації, було визначено хімічний склад сировини, так, встановлено, що авокадо містить широкий спектр фармакологічно активних речовин, що згідно хімічної класифікації відносяться до жирних спиртів, фенольних сполук, каротиноїдів, сахарів, фурану і похідних фуранону, дитерпеноїдів, похідних норлігнанів, неолігнанів та лігнанів та багато інших.
В роботі акцент уваги зосереджено на технологічних особливостях розробки складу лікувально-косметичного засобу на основі масла та густих екстрактів м'якоті плодів та насіння авокадо. Технологічно обгрунтовано та описано регламент отримання густого екстракту плодів авокадо, для його подальшого використання як активної фази при виготовленні крему, при концентрації активної фази 1%.
Опис
Ключові слова
102 хімія, магістр, косметична індустрія, інновації, крем, догляд за шкірою, авокадо, масло авокадо
Бібліографічний опис
Дубиняк, Т. В. Технологічні особливості розробки та стандартизації крему для догляду за шкірою на основі біологічно активних речовин Persea americana L. = Technological features of development and standardization of skin care cream on biologically active substances of Persea americana L. : кваліфікаційна робота магістра / Т. В. Дубиняк. – Одеса, 2024. – 60 с.