Лексико-семантичне поле "Спеції та прянощі" у французькій та українській мовах
Ескіз недоступний
Дата
2019
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Інтеграція України до європейського простору, поширення її контактів із Францією та іншими франкомовними країнами, необхідність спільної праці у різноманітних галузях висуває на порядок денний проблему досконалого володіння французькою мовою, підготовки високоякісних фахівців у сфері іншомовної комунікації і перекладу. Вирішення цієї проблеми неможливе без наявності досконалих словників, особливо термінологічних, складених на основі виявлення повного тезаурусу, опису корпусу одиниць та дослідження особливостей функціонування різних стилів мови.
Опис
Ключові слова
035.055 германські мови та літератури, поняття "термін", поняття "терміносистема", назви спецій, походження, назви прянощів, лексичні трансформації, проблеми перекладу, французька лінгвокультура, французькі терміни, гастрономічна терміносистема, використання назв спецій
Бібліографічний опис
Поцебіна, К. В. Лексико-семантичне поле "Спеції та прянощі" у французькій та українській мовах = Lexico-Semantical field "Spices" in French and Ukrainian Languages : дипломна робота магістра / К. В. Поцебіна; наук. кер. Т. В. Весна; ОНУ ім. І. І. Мечникова, Ф-т РГФ, Каф. фр. філології. – Одеса, 2019. – 64 с.