Розвиток дисбіозу кишечнику щурів після харчування деякими жирами

Альтернативна назва
Development of intestinal dysbiosis in rats after use of some fats
Ескіз недоступний
Дата
2018
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Досліджували ступінь дисбіозу, який розраховували біохімічним методом по відносній активності уреази та лізоциму в слизовій оболонці щурів, також давали характеристику якісного складу мікробіоти тонкої та товстої кишки щурів після тривалого вживання харчових жирів з різним жирнокислотним складом...
The degree of dysbiosis that was calculated by the biochemical method for the relative activity of urease and lysozyme in the mucous membrane of rats was also investigated, and the qualitative composition of microbiota of the small and large intestines of rats after long-term use of edible fats with different fatty acid composition was given. It was shown that the parameters of activity of urease, lysozyme and degree of dysbiosis in the intestinal mucosa of rats consuming palm and sunflower oil changed most.
Опис
Ключові слова
6.040102 біологія, уреаза, лізоцим, мікробіота, urease, lysozyme, microbiota
Бібліографічний опис
Талмацька, В. О. Розвиток дисбіозу кишечнику щурів після харчування деякими жирами = Development of intestinal dysbiosis in rats after use of some fats : дипломна робота бакалавра / В. О. Талмацька; наук. кер. Г. В. Майкова; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. фізіології людини та тварин. – Одеса, 2018. – 47 с.
DOI
ORCID:
УДК