Вивчення в порівняльному аспекті вмісту каротиноїдів в різних сортах овочевих культур

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2017
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Каротиноїди – найбільш численна і широко поширена група природних пігментів. Вони виявлені у всіх представників рослинного царства, як в фотосинтезуючих, так і в нефотосинтезуючих тканинах, а також часто зустрічаються у мікроорганізмів. Вони повністю або частково обумовлюють забарвлення багатьох тварин, особливо птахів, риб, комах, є основою зорових пігментів, відповідальних за сприйняття світла і розрізнення кольорів. Вони нерозчинні у воді, але розчиняються в органічних розчинниках.
Опис
Ключові слова
6.040101 хімія, види каротиноїдів, вміст каротиноїдів, використання каротиноїдів, каротиноїди як біологічно активні речовини
Бібліографічний опис
Долінський, М. Ю. Вивчення в порівняльному аспекті вмісту каротиноїдів в різних сортах овочевих культур = Study in comparative aspect of carotenoid content in different grades of vegetables : дипломна робота бакалавра / М. Ю. Долінський; наук. кер. А. О. Кобернік; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Хім. ф-т, Каф. фарм. хімії. – Одеса, 2017. – 49 с.
DOI
ORCID:
УДК