Вивчення в порівняльному аспекті вмісту каротиноїдів в різних сортах овочевих культур
Вантажиться...
Дата
2017
Автори
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Каротиноїди – найбільш численна і широко поширена група природних
пігментів. Вони виявлені у всіх представників рослинного царства, як в
фотосинтезуючих, так і в нефотосинтезуючих тканинах, а також часто
зустрічаються у мікроорганізмів. Вони повністю або частково обумовлюють
забарвлення багатьох тварин, особливо птахів, риб, комах, є основою зорових
пігментів, відповідальних за сприйняття світла і розрізнення кольорів. Вони
нерозчинні у воді, але розчиняються в органічних розчинниках.
Опис
Ключові слова
6.040101 хімія, види каротиноїдів, вміст каротиноїдів, використання каротиноїдів, каротиноїди як біологічно активні речовини
Бібліографічний опис
Долінський, М. Ю. Вивчення в порівняльному аспекті вмісту каротиноїдів в різних сортах овочевих культур = Study in comparative aspect of carotenoid content in different grades of vegetables : дипломна робота бакалавра / М. Ю. Долінський; наук. кер. А. О. Кобернік; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Хім. ф-т, Каф. фарм. хімії. – Одеса, 2017. – 49 с.