Характеристика продуктивності пшениці Triticum durum Desf та T. dicoccum(Schrank) Schuebl за різного фону мінерального живлення

No Thumbnail Available
Date
2017
Advisor
Compiler
Editor
Journal Title
ISSN
E-ISSN
Volume Title
Publisher
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Abstract
Серед хлібних злаків за своєю значущістю пшениця посідає перше місце, оскільки її харчова цінність та висока екологічна пластичність (яка робить її придатною для вирощування у найрізноманітніших кліматичних умовах) є неперевершеними. Пшениця є поліморфною культурою, яка представлена великим чис-лом біотипів і сортів, які складають багаточисельні генетичні групи і бота-нічні форми різних рівнів таксономічної ієрархії в межах роду Triticum. В теперішній час найбільше поширення і господарське значення мають тільки два види цього роду – гексаплоїдна м'яка (T. aestivum L.) і тетраплоїдна тверда (T. durum Desf.) пшениці.
Description
Keywords
t. durum desf, t. dicoccum (schrank) schuebl, насіння, ріст, продуктивність, seeds, growth, productiveness
Citation
Стоянова, М. С. Характеристика продуктивності пшениці Triticum durum Desf та T. dicoccum(Schrank) Schuebl за різного фону мінерального живлення = Characteristic of productivity of wheat Triticum durum Desf and T. dicoccum (Schrank) Schuebl under different conditions of mineral nutrition : дипломна робота бакалавра / М. С. Стоянова; наук. кер. О. М. Ружицька; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. ботаніки. – Одеса, 2017. – 45 с.
DOI
ORCID:
УДК