Антагоністичні властивості бактерій роду Lactobacillus
Альтернативна назва
Антагонистические свойства бактерий рода Lactobacillus
Antagonistic activity of bacteria of the Lactobacillus genus
Antagonistic activity of bacteria of the Lactobacillus genus
Вантажиться...
Дата
2000
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Вивчено антагоністичні властивості штамів лактобацил з використанням
методу агарових блоків і лунково-дифузійного методу. Встановлено вклад
в антагоністичну активність розглянутих штамів різних речовин: органічних кислот, пероксиду водню, інших антимікробних сполук. О бговорю ється хімічна природа виявленої бактеріостатичної речовини, що її виділяє
ш там Lactobacillus johnsonii La 1.
УДК 579.864
Изучены антагонистические свойства восьми штаммов лактобацилл с использованием метода агаровых блоков и луночно-диффузионного метода. Установлен вклад в антагонистическую активность изучаемых штаммов различных веществ: органических кислот, перекиси водорода, других антимикробных соединений. Обсуждается химическая природа выявленного бактериостатического вещества, выделяемого штаммом Lactobacillus johnsonii La 1.
In the present study 8 strains of lactobacilli were investigated for their antagonistic properties. For detection antimicrobial activity, the agar well-diffusion and agar disc-diffusion methods were used. The contribution to antimicrobial activity of different compounds: organic acids, hydrogen peroxide, and other antimicrobial substances have been estimated. The chemical nature of the bacteriostatic compound produced by Lactobacillus johnsonii La 1 is discussed.
УДК 579.864
Изучены антагонистические свойства восьми штаммов лактобацилл с использованием метода агаровых блоков и луночно-диффузионного метода. Установлен вклад в антагонистическую активность изучаемых штаммов различных веществ: органических кислот, перекиси водорода, других антимикробных соединений. Обсуждается химическая природа выявленного бактериостатического вещества, выделяемого штаммом Lactobacillus johnsonii La 1.
In the present study 8 strains of lactobacilli were investigated for their antagonistic properties. For detection antimicrobial activity, the agar well-diffusion and agar disc-diffusion methods were used. The contribution to antimicrobial activity of different compounds: organic acids, hydrogen peroxide, and other antimicrobial substances have been estimated. The chemical nature of the bacteriostatic compound produced by Lactobacillus johnsonii La 1 is discussed.
Опис
Ключові слова
лактобацили, антимікробні властивості, лактобациллы, антимикробные свойства, lactobacilli, antimicrobial properties
Бібліографічний опис
Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Herald