Зіставлення ефективності адсорбентів різної природи при адсорбційному вилученні антоціанів червонокачанної капусти
Вантажиться...
Файли
Дата
2015
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Анотація
Антоціани – водорозчинні сполуки класу флавоноїдів, що
синтезуються вищими рослинами і відносяться до натуральних барвників.
Експериментальні дослідження показали, що на відміну від синтетичних
барвників антоціани не відносяться до токсичних сполук і мають
антиоксидантні, вазопротекторні, протизапальні, протипухлинні,
фунгіцидні, антимікробні властивості, а також проявляють захисну дію по
відношенню до зорового апарату людини. У зв’язку з цим, адсорбційне
вилучення антоціанів з рослинної сировини має дуже важливе значення
для харчової та фармацевтичної промисловостей.
Опис
Ключові слова
адсорбент, адсорбційному вилученні антоціанів червонокачанної капусти, aнтоціани, адсорбція, природні адсорбенти, синтетичні адсорбенти
Бібліографічний опис
ХV наукова конференція "Львівські хімічні читання – 2015", 24-27 трав. 2015 р., Львів : зб. наук. праць / Львівський нац. ун-т ім. Івана Франка, Хім. ф-т, Наукове т-во Шевченка, Хім. комісія ; гол. оргкомітету Я. М. Каличак . – Львів : Львівський нац. ун-т ім. І. Франка, 2015 .