THE ANALYSIS OF PHYSICAL HARDNESS IN WHEAT VARIETIES OF UKRAINIAN SELECTION

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2009
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Печатный дом
Анотація
Physical hardness and the protein content were studied in 86 cultivars and lines of winter wheat T. aestivum L. mainly of Ukrainian selection. The grain was milled on electrical laboratory mill QT 114 (Labor MIM, Hungary), the relative indices of hardness (according calibration against ADP-1 standart analyser) and protein content (according calibration on Kjeldahl) in wheat grain were measured by NIR method (Near Infrared Reflectance) on Infrapid 61 (computer-assisted version; Labor MIM, Hungary), and also on Spectran-119M (LOMO Fotonika, Russia)
Опис
Матеріали IV Міжнародної конференції молодих вчених «Біорізноманіття. Екологія. Адаптація. Еволюція.», присвячена 180-річчю з дня народження видатного фізіолога І.М. Сєченова (Одеса, 16 - 19 вересня 2009 р.) Материалы IV Международной конференции молодых ученых «Биоразнообразие. Экология. Адаптация. Эволюция.», посвященная 180-летию со дня роджения известного физиолога И.М. Сеченова (Одесса, 16 - 19 сентября 2009 г.)
Ключові слова
physical hardness, Ukrainian selection
Бібліографічний опис
Proceedings of the IV International Young scientists conference «Biodiversity. Ecology. Adaptation. Evolution.», dedicated to 180 anniversary from the birth of famous physiologist Ivan Sechenov (Odesa, September 16 - 19, 2009)
DOI
ORCID:
УДК