Адгезивні властивості колекційних та ізольованих з винограду Agrobacterium spp.
Alternative Title
Adhesive properties of collection and isolated from grape strains of Agrobacterium spp.
No Thumbnail Available
Date
2020
Advisor
Compiler
Editor
Journal Title
ISSN
E-ISSN
Volume Title
Publisher
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Abstract
Проведено дослідження бактерій роду Agrobacterium, як колекційних штамів, так і диких штамів, виділених з виноградників. Адгезивна активність бактерій досліджених штамів становила від (8,7 ± 1,9) × 106 КУО/мл до (2,4 ± 0,2) × 108 КУО/мл. Обробка ферментом протеїназою К зменшувала кількість прикріплених клітин штаму A. tumefaciens pJZ на поверхні картоплі та моркви, що свідчить про участь в прикріпленні адгезинів білкової природи. Виявлено, що деякі рослини, які ростуть поряд з виноградом, можуть слугувати резервуаром інфекції – до їх коренів можуть прикріплюватися патогенні агробактерії, що було з’ясовано методом флуоресцентної мікроскопії. До коренів Torilis arvensis агробактеріїї не прикріплялися.
Дипломну роботу викладено на 59 сторінках, вона містить 17 рисунків. Наведено посилання на 68 джерел літератури (4 кирилицею 64 латиницею).
Description
Keywords
091 біологія, Agrobacterium, адгезивні властивості, здатність до прикріплення, GFP-мітка, adhesive properties, ability to attach, GFP-label
Citation
Григоренко, В. О. Адгезивні властивості колекційних та ізольованих з винограду Agrobacterium spp. = Adhesive properties of collection and isolated from grape strains of Agrobacterium spp. : дипломна робота магістра. – Одесса, 2020. – 59 с.