Біотехнологічне отримання літичних ферментів представниками роду Bacillus

Ескіз недоступний
Дата
2019
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
Роботу було присвячено дослідженню спектру літичної активності деяких видів роду Bacillus, зокрема B. subtillis, B. cereus та B. megaterium. Досліджувані штами B. subtillis МС2.09, B. cereus МН9.09 та B. megaterium ОНУ 500 характеризувались здатністю до продукції ліполітичних, протеолітичних та целюлозолітичних ферментів. Підвищення температури культивування від 22 оС до 37 оС визначило інтенсифікацію продукції досліджуваними штамами ферментів. Найбільш ефективно досліджувані штами бацил утилізували лаурінову кислоту. Курсову роботу викладено на 33 сторінках, вона містить 2 таблиці та 6 рисунків. Наведено посилання на 37 джерел літератури (13 кирилицею та 24 латиницею).
The work was dedicated to the study of the lytic enzyme activity spectrum of some Bacillus species, in particular B. subtillis, B. cereus and B. megaterium. The studied B. subtillis МС2.09, B. cereus МН9.09 and B. megaterium ONU 500 strains were characterized by the ability to produce lipolytic, proteolytic and cellulosolytic enzymes. An increase in the temperature of cultivation from 22 oC to 37 oC determined the enzyme production intensification of the investigated strains. The most effectively the investigated Bacillus strains utilized lauric acid. Course work is expounded on 33 pages; it contains 2 tables and 6 figures. It provides links to 37 references (13 cyrillic and 24 latinic).
Опис
Ключові слова
6.051401 біотехнологія, види роду Bacillus, ліпази, протеази, целюлозолітичні ферменти, жирні кислоти, Bacillus species, lipases, proteases, cellulosolytic enzymes, fatty acids
Бібліографічний опис
Козьменко Н. Г. Біотехнологічне отримання літичних ферментів представниками роду Bacillus = The biotechnological obtaining of lytic enzymes by Bacillus genus representatives : дипломна робота бакалавра / Н. Г. Козьменко; наук. кер. М. Ю. Русакова; ОНУ ім. І. І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. мікробіології, вірусології та біотехнології. – Одеса, 2019. – 33 с.
DOI
ORCID:
УДК