Рецензія на: Grzegorz Skrukwa. О Czarnomorską Ukrainę. Procesy NARODO-WOTWÓRCZE W REGIONIE NADCZARNOMORSKIM DO 1921 ROKU W UKRAIŃSKIEJ PERS-PEKTYWIE HISTORYCZNEJ. Poznań: Wydawnictwo naukowe UAM, 2016.493 s.

Вантажиться...
Ескіз
Дата
2018
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Ассоциация европейской культуры "Золотая акация"
Анотація
Одним зі свідчень підвищення інтересу до України, її суб'єктивізації у суспільно-політичному та культурному світовому просторі, а водночас й вагомим фактором цього процесу є зростання інтересу до минувшини нашої держави з боку закордонних істориків. Закономірно, що головним чином нами цікавляться вчені з тих країн, що мають з нами так звану «спільну історію»; Польщі, Туреччини, РФ, Румунії, Угорщини. Не менший інтерес викликають наші терени з боку істориків з тих країн, що мали та мають в нас діаспори, національні громади, що викликало інтенсивні контакти: Греція, Італія, Ізраїль, Вірменія, Болгарія та ін. Завдяки українській діаспорі, геополітичним змінам, стійкий інтерес до нашої історії демонструють такі потужні науково держави, як СІЛА, Канада, Німеччина.
Опис
Ключові слова
рецензія, минувшина України з боку закордонних істориків
Бібліографічний опис
Юго-Запад. Одессика : ист.-краевед. науч. альм. / Ассоциация европейской культуры "Золотая акация". – Одесса : Optimum, 2006 Изд-во: с 2009 г. - Печатный дом. - Юго-Запад. Одессика. – 2018. – Вып.24.
DOI
ORCID:
УДК