Бакалаври ФГМЕ
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Бакалаври ФГМЕ за Ключові слова "агрокліматичні умови"
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Агрокліматична оцінка еталонних врожаїв цукрового буряку в Тернопільській області(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2024) Прокопенко, Карина ЮріївнаВ харчовій промисловості й світовому ринку цукор у займає далеко не останнє місце і споживається в усіх країнах без винятку. Цукровий буряк - одна з основних технічних культур і єдине джерело для виробництва цукру в Україні. Україна належить до традиційно цукрових держав світу, що зумовлюється досить сприятливими ґрунтово-кліматичними та економічними умовами для розвитку буряківництва й виробництва цукру.Документ Агрокліматична оцінка еталонних врожаїв ячменю в Тернопільській області(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2024) Суханов, Олексій ОлеговичЯрий ячмінь – друга зернова культура в Україні після озимої пшениці. Ячмінь – одна з найбільш стародавніх культур. Історія культури ячменю виходить з глибокої давнини. Деякі дослідники вважають, що саме ячмінь є першим окультуреним злаком. У районах Близького Сходу (Ірак, Сирія, Йорданія) ячмінь був відомий близько 8 тис. років до н. е., у Туркменістані – з V– IV, а в Закавказзі – з II тисячоліття до н. е. У Європу ячмінь завезено з Малої Азії в IV– III тисячолітті до н. е., а звідти приблизно в той самий час до Молдови та України [1, 2, 3].Документ Агрокліматичні умови формування продуктивності кукурудзи в Одеській області(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2024) Бренінг, Марія АндріївнаКукурудза - інайважливіша зернова та силосна культура. У світі та Україні накопичено багатий досвід вирощування високих і стійких врожаїв кукурудзи. Однак потенціал сучасних сортів і гібридів, як правило, використовується лише на і30 - 40%. Це результат не тільки несприятливих погодних умов, що складаються в період вегетації, а й недосконалості технології її обробітку.Документ Вплив погодних умов на формування продуктивності гороху в Черкаській області(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2024) Гуцман, Назар МиколайовичЦінність гороху полягає у його універсальності. Він може використовуватися в харчовому, кормовому, технічному та агротехнічному напрямках. У насінні гороху залежно від сорту та погодних умов міститься 2–2,5% жиру, 20–30% білка, 55–65% безазотистих екстрактивних речовин, 4–5% клітковини. Зріле насіння використовують у їжу в натуральному вигляді, круп'яна промисловість виробляє з нього крупу. Мозкові та цукрові сорти гороху використовуються для консервування у вигляді зеленого горошку та лопатки. Велика кормова цінність гороху, насіння якого є білковим компонентом під час виробництва збалансованих концентрованих кормів. Зелена маса, також багата на білки, є прекрасним кормом для сільськогосподарських тварин і використовується у свіжому вигляді, для виробництва сінажу, силосу, трав'яного борошна, гранул, брикетів і т. ін. Широкого поширення набули змішані посіви гороху із зерновими та хрестоцвітими культурами. Горохове борошно використовують як концентрований корм для худоби. У 1 кг насіння гороху міститься 1,17 корми. од. і 180 – 240 г перетравного протеїну, в 1 кг зеленої маси – 013 корм. од. та 25 г білка; в 1 кг соломи – відповідно 0,23 та 31.