Бакалаври ФГМЕ
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Бакалаври ФГМЕ за Автор "Беспоясний, Олег Володимирович"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Наукові основи комплексної безвідходної переробки прісноводних риб(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2024) Беспоясний, Олег ВолодимировичНа сучасному етапі важливим є розробка комплексу інноваційних технологічних рішень щодо організації випуску харчової, кормової та технічної продукції на основі безвідходної переробки рибних ресурсів, що послужить реальним шляхом ліквідації дефіциту повноцінних білків, есенційних макро- та мікронутрієнтів, а також дозволить гармонізувати риб шляхом зниження собівартості готової продукції. Мета роботи полягала у аналізі комплексної безвідходної технології переробки традиційної прісноводної рибної сировини на нові продукти харчового та технічного призначення за значного подовження термінів холодильного зберігання прісноводної промислової сировини і продукції. При випуску рибної продукції, що передбачає найбільш раціональне використання гідробіонтів та продуктів їх обробки, необхідно не тільки впровадження нових технологічних схем виробництва та високотехнологічного обладнання, але й дотримання правил транспортування, зберігання, приготування харчових рибних продуктів тощо. Тому завдання рибної промисловості входить як отримання високоякісної сировини та рибних продуктів, а й збереження їх без втрат. Це зумовлює необхідність розроблення безвідходної технології переробки прісноводної риби, яка неможлива без вивчення змін якісних показників у процесі заморожування та холодильного зберігання.