Біологічний факультет
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Біологічний факультет за Автор "Ачкасова, Вікторія Юріївна"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Твердозерність і вміст білка у зернах сортів ярої пшениці (Triticum aestivum L.)(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2016) Ачкасова, Вікторія ЮріївнаПроаналізовано текстуру ендосперму зерна 28 сортів пшениці м'якої ярої переважно української селекції, а саме визначення показника твердозерності та виявлення кореляційної залежності між ним та вмістом білка в зерні. Показано, що серед досліджених сортів є мякозерний сорт Аншлаг; сорти з середньою твердозерністю - Дніпрянка, Скороспілка 95, Краса Полісся; твердозерні сорти - Срібнянка, Елегія миронівська, Етнос, Наташа, Ажурна, Харківська ЗО, Торчиньска; дуже твердозерні - Скороспілка 98, Ланка, Недра, Катюша, Вітка, Скороспілка 99, Рання 93, АХРСВ; та екстра твердозерні - Героїня, Харківська 26, Сюїта, Євдокія, Колективна З, Стависька, Печерянка, Струна миронівська, Етюд. Позитивної кореляційної залежності між показниками твердозерності та вміст білка - не виявлено.