Сучасні проблеми природокористування у басейні Ладижинського водосховища

Ескіз недоступний
Дата
2018
Науковий керівник
Укладач
Редактор
Назва журналу
ISSN
E-ISSN
Назва тому
Видавець
Одеський національний університет імені І. І. Мечникова
Анотація
На території Вінницької області ставки і водосховища стали невід’ємною частиною ландшафтів. Водойми впливають не тільки на гідрологічний, гідрохімічний і гідробіологічний режими річок, але й на всі природні компоненти - від мікроклімату до рівня ґрунтових вод. Разом з тим водосховища, які створювалися з основною метою – отримання електроенергії – зараз використовуються комплексно: у сільському, лісному, рибному господарствах та сприяють розвитку рекреації і туризму на прилеглих територіях. Поєднання всіх цих різноманітних видів природокористування на досить невеликій площі призводить до надзвичайно високого рівню антропогенного навантаження на природне середовище.
Опис
Ключові слова
6.040104 географія, проблеми природокористування, антропогенні зміни, забруднення, охорона природного середовища, Ладижинське водосховище, геологічна будова території, геоморфологічна будова території
Бібліографічний опис
Моторикіна, Ю. В. Сучасні проблеми природокористування у басейні Ладижинського водосховища = Modern problems of the use of nature are in the catchment basin of Ladyzhynske storage pool : дипломна робота бакалавра / Ю. В. Моторикіна; наук. кер. Н. О. Роскос; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Геолого-геогр. ф-т, Каф. фізичної географії та природокористування. – Одеса, 2018. – 65 с.
DOI
ORCID:
УДК