Магістри Біолог. ф-т
Постійне посилання зібрання
Переглянути
Перегляд Магістри Біолог. ф-т за Ключові слова "091 біологія"
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Біохімічний склад, харчові та лікарські властивості насіння гарбуза(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2023) Чигріна, Євгенія ІгорівнаХарчову якість насіння гарбуза сорту «Маслянка». оцінювали за вмістом білку, вуглеводів і ліпідів та їх жирнокислотного складу. Загальний вміст вуглеводів складав 4,01 % на вихідну речовину, білку – 34,91 %, жирів – 46,67 %. Жири були представлені 4 ненасиченими ЖК (лінолева, олеїнова, гондоїнова та ліноленова), з вмістом 84,08 % від суми ЖК. Насичені жири містили пальмітинову, стеаринову та арахінову ЖК, їх вміст 14,96 % від суми ЖК. Співвідношення насичених до ненасичених ЖК складало 1 : 5,6. Гарбузова олія проявила антимікробну дію як проти грамнегативних, так і грампозитивних бактерій. Кормова добавка з насіння гарбуза слабо впливала на життєздатність мух-дрозофіл.