Перегляд за Автор "Tichonova, O. V."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Активность гексокиназы и транскетолазы в зерне кукурузы при его прорастании в условиях водного дефицита(2007) Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Петров, Сергій Анатолійович; Петров, Сергей Анатольевич; Petrov, Serhii A.; Tichonova, O. V.; Molodchencova, O. O.Изучено влияние водного дефицита на активность гексокиназы и транскетолазы – ферментов гликолитического и пентозофосфатного путей в прорастающих зерновках контрастных по признаку засухоустойчивости линий кукурузы (Zea mays L.). Показано, что активность обоих ферментов зависит от устойчивости линии и изменяется в течение времени действия фактора.Документ МЕТАБОЛІЗМ ВУГЛЕВОДІВ У ЗЕРНІ КУКУРУДЗИ ПРИ ЙОГО ПРОРОСТАННІ ЗА УМОВ ВОДЯНОГО ДЕФІЦИТУ(Астропринт, 2005) Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовська, В. Г.; Петров, Сергій Анатолійович; Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовская, В. Г.; Петров, Сергей Анатольевич; Tichonova, O. V.; Molodchencova, O. O.; Adamovskaya, V. G.; Petrov, Serhii A.Досліджено зміни амілолітичної активності та вмісту редукуючих цукрів у зерні кукурудзи (Zea mays L.)при проростанні за умов водяного дефіциту (ВД).Показано,що у зерні стійкої лінії зміни активності амілази відбуваються раніше,ніж у чутливої лінії,що пояснюється її пристосувально- захисними механізмами.Зміни вмісту моно- та дисахаридів у стійкої лінії віддзеркалюють її адаптивні властивості.Документ МЕТАБОЛІЗМ ВУГЛЕВОДІВ У ТКАНИНАХ ПАРОСТКІВ КУКУРУДЗИ ПІД ВПЛИВОМ ВОДЯНОГО ТА ТЕПЛОВОГО СТРЕС-ФАКТОРІВ(Астропринт, 2005) Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовська, В. Г.; Петров, Сергій Анатолійович; Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовская, В. Г.; Петров, Сергей Анатольевич; Tichonova, O. V.; Molodchencova, O. O.; Adamovskaya, V. G.; Petrov, Serhii A.Досліджені зміни в амілолітичній активності та вмісті редукуючих цукрів у тканинах паростків кукурудзи (Zea mays L.)під впливом водяного дефіциту (ВД),теплового шоку(ТШ)та їх сумісної дії.Показано,що у тканинах паростків стійкої лінії активність амілази знижується під впливом дії ВД і сумісної дії стресорів ВД та ТШ. Припускається вплив накопичених у процесі експерименту редукуючих цукрів.Підвищений вміст монота дисахаридів в тканинах стійкої лінії свідчить про адаптивну реакцію паростків на дію стресорів.