Перегляд за Автор "Svirzhevskyy, O."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Bacillus cereus: характеристика, біологічна дія, особливості визначення в харчових продуктах(2017) Пилипенко, І. В.; Пилипенко, Л. М.; Ільєва, О. С.; Ямборко, Ганна Валентинівна; Свіржевський, О. М.; Pylypenko, Inna; Pylypenko, Liudmyla; Ilyeva, Olena; Yamborko, Hanna V.; Svirzhevskyy, O.; Пилипенко, И. В.; Пилипенко, Л. Н.; Ильева, Е. С.; Ямборко, Анна Валентиновна; Свиржевский, А. Н.Наведено характеристику, основні властивості, біологічну дію Bacillus cereus і перелік деяких харчових продуктів, які найчастіше можуть бути контаміновані цими мікроорганізмами. Охарактеризовано класичні та сучасні методи визначення Bacillus cereus. Наведено результати розробленого пріоритетного методу підготовки зразків харчової сировини і продуктів її переробки, що дозволяє визначити мікробіологічні забруднення без тривалого накопичення культур мікроорганізмів. Представлено результати прискореної індикації Bacillus cereus в харчовій рослинній сировині та продуктах її переробки. Методом полімеразної ланцюгової реакції (ПЛР) підтверджено групо-та видоспецифічність методу визначення Bacillus cereus.