Перегляд за Автор "Molodchencova, O. O."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Активность гексокиназы и транскетолазы в зерне кукурузы при его прорастании в условиях водного дефицита(2007) Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Петров, Сергій Анатолійович; Петров, Сергей Анатольевич; Petrov, Serhii A.; Tichonova, O. V.; Molodchencova, O. O.Изучено влияние водного дефицита на активность гексокиназы и транскетолазы – ферментов гликолитического и пентозофосфатного путей в прорастающих зерновках контрастных по признаку засухоустойчивости линий кукурузы (Zea mays L.). Показано, что активность обоих ферментов зависит от устойчивости линии и изменяется в течение времени действия фактора.Документ Біохімічна характеристика розчинних лектинів кукурудзи в умовах водного дефіциту та гіпертермії(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2021) Рищакова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Петров, Сергій Анатолійович; Петров, Сергей Анатольевич; Ryshchakova, O. V.; Molodchencova, O. O.; Petrov, Serhii A.Вивчено вплив водного дефіциту та гіпертермії на активність розчинних лектинів в проростаючих зернівках контрастних за ознакою посухостійкості ліній кукурудзи (Zea mays L.). Показано, що лінії кукурудзи, які достовірно відрізняються за рівнем посухостійкості, характеризуються диференційованою зміною активності лектинів. Методами висолювання сульфатом амонію, діалізу та афінної хроматографії були виділені та очищені розчинні лектини з 3-добових проростків кукурудзи, відмінних за ознакою посухостійкості, що зазнали впливу водного дефіциту і гіпертермії. Показано, що молекулярна маса виділених лектинів знаходиться в області 50–60 кДа та вони володіють високою спорідненістю до N-ацетилглюкозаміну і D-фруктозо-6-фосфату.Документ МЕТАБОЛІЗМ ВУГЛЕВОДІВ У ЗЕРНІ КУКУРУДЗИ ПРИ ЙОГО ПРОРОСТАННІ ЗА УМОВ ВОДЯНОГО ДЕФІЦИТУ(Астропринт, 2005) Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовська, В. Г.; Петров, Сергій Анатолійович; Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовская, В. Г.; Петров, Сергей Анатольевич; Tichonova, O. V.; Molodchencova, O. O.; Adamovskaya, V. G.; Petrov, Serhii A.Досліджено зміни амілолітичної активності та вмісту редукуючих цукрів у зерні кукурудзи (Zea mays L.)при проростанні за умов водяного дефіциту (ВД).Показано,що у зерні стійкої лінії зміни активності амілази відбуваються раніше,ніж у чутливої лінії,що пояснюється її пристосувально- захисними механізмами.Зміни вмісту моно- та дисахаридів у стійкої лінії віддзеркалюють її адаптивні властивості.Документ МЕТАБОЛІЗМ ВУГЛЕВОДІВ У ТКАНИНАХ ПАРОСТКІВ КУКУРУДЗИ ПІД ВПЛИВОМ ВОДЯНОГО ТА ТЕПЛОВОГО СТРЕС-ФАКТОРІВ(Астропринт, 2005) Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовська, В. Г.; Петров, Сергій Анатолійович; Тихонова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Адамовская, В. Г.; Петров, Сергей Анатольевич; Tichonova, O. V.; Molodchencova, O. O.; Adamovskaya, V. G.; Petrov, Serhii A.Досліджені зміни в амілолітичній активності та вмісті редукуючих цукрів у тканинах паростків кукурудзи (Zea mays L.)під впливом водяного дефіциту (ВД),теплового шоку(ТШ)та їх сумісної дії.Показано,що у тканинах паростків стійкої лінії активність амілази знижується під впливом дії ВД і сумісної дії стресорів ВД та ТШ. Припускається вплив накопичених у процесі експерименту редукуючих цукрів.Підвищений вміст монота дисахаридів в тканинах стійкої лінії свідчить про адаптивну реакцію паростків на дію стресорів.