Перегляд за Автор "Lopukhova, Maryna A."
Зараз показуємо 1 - 4 з 4
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Агробіологічні показники розвитку кущів винограду сортів ароматний та каберне совіньон за дії препарату агромар(2017) Лопухова, Марина Анатоліївна; Якуба, Ірина Петрівна; Паузер, Олена Борисівна; Якуба, Ирина Петровна; Yakuba, Iryna P.; Лопухова, Марина Анатольевна; Lopukhova, Maryna A.; Pauzer, Olena B.; Паузер, Елена БорисовнаСеред різноманіття видів рослин, створених природою, виноград – одна з унікальних, роль якого у плодівництві досить важлива. Виноград належить до найцінніших плодових культур, котрі мають велике виробниче значення в поєднанні з легким черенкуванням та раннім плодоношенням. Виноградарство являється дохідною галуззю сільського господарства. Для отримання високих врожаїв винограду, найкращої якості, більш економним способом при допомозі широкої механізації, шляхом вмілого і правильного впливу на кущ агротехнічними методами і прийомами, необхідно володіти біологічними закономірностями виноградної лози, знати її органографію, анатомію і фізіологію.Документ Використання препарату агромар за вирощування технічних сортів винограду в умовах Північно-Західного Причорномор’я(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2017) Лопухова, Марина Анатоліївна; Кучер, Т. В.; Паузер, Олена Борисівна; Якуба, Ірина Петрівна; Якуба, Ирина Петровна; Yakuba, Iryna P.; Pauzer, Olena B.; Паузер, Елена Борисовна; Lopukhova, Maryna A.; Лопухова, Марина Анатольевна; Kucher, T. V.Вирощування винограду потребує розробки надійних та безпечних засобів захисту від хвороб. Використання біопрепаратів для захисту винограду дозволяє отримати органічну продукцію, що відповідає сучасним вимогам до сільського господарства. Одним з таких препаратів є Агромар, продукт компанії АгроАдмірал на основі тріходерміну...Документ Фізіологічні показники та врожайність винограду сортів Ароматний та Каберне Совіньйон за обробки АгроМаром(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Лопухова, Марина Анатоліївна; Кучер, Галина Михайловна; Паузер, Олена Борисівна; Якуба, Ірина Петрівна; Лопухова, Марина Анатольевна; Кучер, Галина Михайлівна; Паузер, Елена Борисовна; Lopukhova, Maryna A.; Kucher, H. M.; Pauzer, Olena B.; Yakuba, Iryna P.; Якуба, Ирина ПетровнаПоказано, що обприскування розчином препарату АгроМар протягом вегетаційного сезону покращує показники водного режиму рослин винограду технічних сортів Ароматний та Каберне Совіньон за обробки АгроМаром. Обробка АгроМаром спричиняла підвищення вмісту хлорофілів а і b та каротиноїдів, інтенсифікацію дихання в листках винограду, стимулювала ріст пагонів, сприяла підвищенню якості врожаю, а саме маси грона, маси та об’єму ягід.Документ Якість соку та вина з винограду Ароматний та Каберне Совіньйон за обробки лози біопрепаратом АгроМар(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Лопухова, Марина Анатоліївна; Паузер, Олена Борисівна; Якуба, Ірина Петрівна; Артюх, Ю. І.; Lopukhova, Maryna A.; Pauzer, Olena B.; Yakuba, Iryna P.; Artiukh, Yu. I.; Лопухова, Марина Анатольевна; Паузер, Елена Борисовна; Якуба, Ирина Петровна; Артюх, Ю. И.Мета. Метою роботи було з'ясувати вплив обробки рослин винограду біопрепаратом “АгроМар” на соку виноматеріалів та вина сортів Ароматний та Каберне Совіньон. Методи. Препарат “АгроМар” – біофугіцид на основі Trichoderma lignorum, що володіє потрійним біологічним спектром дії: біозахист, біостимуляція і біодобриво. Дослідження проводили в 2016–2017 рр. у виноградниках та лабораторії фізіології відділу розмноження ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова». Польові досліди проводили на технічних сортах Ароматний та Каберне Совіньон. В період вегетації дослідні кущі обприскували розчином АгроМар в концентрації 0,3 л / 10 л води (дрібнодисперсне обприскування), чотири рази. Збір урожаю проводили в першу декаду вересня. Цукристість соку винограду визначали методом Бертрана. Кислотність титрометричним методом. Вино виготовлено на базі винзаводу Інституту ім. В. Є. Таїрова. Вміст металів визначали методом атомноабсорбційної спектрофотометрії. Результати. Показано, що обробка АгроМаром підвищує якість соку, а саме підвищення цукристості та зниження кислотності протягом 2-х років у обох сортів, як у білому з винограду Ароматний, так і червоному з Каберне Совіньйон. Обробка АгроМаром покращує органолептичні показники якості вина – колір, смак та аромат, які підвищують дегустаційну оцінку білого вина на 0,1 бала, червоного – на 0,6 та 1,0 бали у 2016 та 2017 рр., відповідно. Обробка біопрепаратом підвищує вміст заліза та марганцю у білому вині з винограду Ароматний та червоному вині з винограду Каберне Совіньйон, а також знижує до двох разів вміст важких металів цинку та міді. Висновки. можна стверджувати, що біопрепарат АгроМар позитивно впливає на якість соку та вина, а також покращує мікроелементний склад вина.