(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2020) Кухтіна, Альона Олександрівна
Проведено дослідження ферментації молочного продукту бактеріями роду Lactobacillus та доцільність застосування їх у виробництві йогурту. Було досліджено адгезивні та антагоністичні властивості штаму L. plantarum ОНУ 311.
В ході проведених експериментів було виявлено, що L. plantarum ОНУ 311 має високі адгезивні властивості до епітеліоцитів людини. Крім того, було виявлено антагоністичні властивості щодо штаму цвільового гриба Aspergillus candidus.
Дипломну роботу викладено на 34 сторінках, вона містить 4 таблиці, 5 рисунківта 1 технологічну схему. Наведено посилання на 43 джерела літератури (36 кирилицею та 7 латиницею).