Логотип репозиторію
  • English
  • Українська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
Логотип репозиторію
  • Фонди та зібрання
  • Пошук за критеріями
  • English
  • Українська
  • Увійти
    Новий користувач? Зареєструйтесь.Забули пароль?
  1. Головна
  2. Переглянути за автором

Перегляд за Автор "Zavezion, T. F."

Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
  • Вантажиться...
    Ескіз
    Документ
    Вплив домішок матричного розчину на розмір нанокристалів сульфіду кадмію, синтезованих по методу золь-гель технології
    (Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2008) Сминтина, Валентин Андрійович; Скобєєва, Валентина Михайлівна; Завезіон, Т. Ф.; Smyntyna, Valentyn A.; Skobieieva, Valentyna M.; Zavezion, T. F.; Смынтына, Валентин Андреевич; Скобеева, Валентина Михайловна; Завезион, Т. Ф.
    Проведено дослідження оптичного поглинання і фотолюмінесценції нанокристалів сульфіду кадмію, вирощених методом золь-гель технології в харчовій та фотографічній желатинах. Показано, що при рівних умовах синтезу в харчовій желатині формуються нанокристали більшого розміру, ніж в фотографічній желатині. Зроблено висновок про те, що фактором, який визнає розмір нанокристалів сульфіду кадмію, є в’язкість желатини, що безпосередньо пов’язано з присутністю в ній домішок. In this work are explored studies of the optical absorption and photoluminescence of nanocristals sulfide cadmium, synthesed by method sol-gel technologies in food and photographic gelatine. It is shown that under equal condition of the syntheses in food gelatine are formed nanocristals greater size, than in photographic gelatine. It is made conclusion that, factor, defining size nanocristals sulfide cadmium, is viscosity gelatines, which is directly connected with presence of the impurites. В работе проведены исследования оптического поглощения и фотолюминесценции нанокристаллов сульфида кадмия, выращенных методом золь-гель технологии в пищевой и фотографической желатинах. Показано, что при равных условиях синтеза в пищевой желатине формируются нанокристаллы большего размера, чем в фотографической желатине. Сделан вывод о том, что фактором, определяющим размер нанокристаллов сульфида кадмия, является вязкость желатины, которая непосредственно связана с наличием в ней примесей.

DSpace та ОНУ імені І.І.Мечникова copyright © 2009-2025 LYRASIS

  • Налаштування куків
  • Політика приватності
  • Угода користувача
  • Форма зворотнього зв'язку