Перегляд за Автор "Yelynska, Nataliia O."
Зараз показуємо 1 - 5 з 5
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Вплив представників роду Azotobacter на якість зерна та урожайність ячменю та пшениці(2018) Давтян, А. С.; Зінченко, Оксана Юріївна; Зинченко, Оксана Юрьевна; Zinchenko, Oksana Yu.; Davtyan, A. S.; Єлинська, Наталія Олексіївна; Yelynska, Nataliia O.Досліджено вплив вільноживучих азотфіксувальних бактерій роду Azo-tobacter, виділених з ґрунтів Вірменії, на урожайність та якість зерна ячменю та пшениці. Оцінку впливу здійснювали після бактеризації насіннєвого матеріалу суспензією клітин азотфіксаторів, вимірюючи довжину надземної частини рослин, вагу 1000 зерен та вміст в них азоту та сирого протеїну. Оцінювали також урожайність оброблених культур. Установлено, що після обробки насіння довжина надземної частини рослин збільшувалася на в середньому на 10,6 см у ячменю та на 20,9 у пшениці. Вміст азоту в зерні підвищувався на 1,9% у обох культур. Обробка також призводила до збільшення розмірів зерен, підвищення вмісту сирого протеїну на 2,2-2,8% та врожайності.Документ Молекулярна біологія клітини. Ч. 1: Прокаріоти(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Єлинська, Наталія Олексіївна; Гудзенко, Тетяна Василівна; Галкін, Микола Борисович; Yelynska, Nataliia O.; Gudzenko, Tetyana V.; Galkin, Mykola B.Курс лекцій розкриває сучасні уявлення щодо молекулярної будови клітини прокаріот. У курсі вікладено інформацію щодо структури прокаріотичної клітини, та принципів її функціонування. Рекомендовано для студентів біологічного факультету, що отримують освітній рень «магістр» за спеціальностями «біологія» та «біотехнологія».Документ Молекулярно-генетичні основи патогенності мікроорганізмів(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Русакова, Марія Юріївна; Гудзенко, Тетяна Василівна; Єлинська, Наталія Олексіївна; Rusakova, Mariia Yu.; Gudzenko, Tetyana V.; Yelynska, Nataliia O.Курс лекцій має 5 основних розділів, які стосуються загальних положень патогенності та вірулентності мікроорганізмів, генетично детермінованих факторів патогенності – адгезивності, захисту від імунних сил макроорганізму, інвазивності, токсигенності. Розглянуті еволюційні аспекти формування патогенності у мікроорганізмів, природа і характер взаємодії збудника з клітинами та макроорганізмом в цілому. Призначений для студентів біологічного факультету.Документ Мікробіологія з основами вірусології(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Ямборко, Ганна Валентинівна; Yamborko, Hanna V.; Єлинська, Наталія Олексіївна; Yelynska, Nataliia O.; Зінченко, Оксана Юріївна; Zinchenko, Oksana Yu.; Васильєва, Наталія Юріївна; Vasylieva, Nataliia Yu.У методичних вказівках визначені основні розділи лабораторних занять з мікробіології за програмою підготовки студентів, що отримують освітній рівень вищої освіти «бакалавр» спеціальності «хімія». Мета практикуму з мікробіології – забезпечити наявність у студентів-хіміків необхідного рівня знань, вмінь та навичок щодо ізоляції мікроорганізмів з природних субстратів, їх кількісного обліку та вивчення біологічних властивостей. Студенти мають змогу ознайомитись з організацією мікробіологічної лабораторії, її обладнанням та приладами, а також опанувати техніку мікробіологічних досліджень. Рекомендовано для студентів хімічного факультету, що отримують освітній рень «бакалавр».Документ Мікроекологія людини : курс лекцій(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Ямборко, Ганна Валентинівна; Yamborko, Hanna V.; Ямборко, Анна Валентиновна; Єлинська, Наталія Олексіївна; Елинская, Наталья Алексеевна; Yelynska, Nataliia O.; Гудзенко, Тетяна Василівна; Гудзенко, Татьяна Васильевна; Gudzenko, Tetiana V.У курсі лекцій викладено загальні поняття про мікроекологію людини, біотопи тіла людини, що заселяються мікроорганізмами, індигенну та транзиторну мікробіоту, кількісний та якісний склад мікробіоти. Наведена характеристика мікробіоти окремих біотопів організму людини – ротової порожнини, шлунка, тонкого та товстого кишечника, шкіри та ін. Наведені біологічні властивості основних представників нормальної мікробіоти, викладено поняття про еубіоз та дисбіоз, наведено методи корекції дисбактеріозу кишечнику. Рекомендовано для студентів біологічного факультету, що отримують освітній рень «магістр» за спеціальностями «біологія» та «біотехнологія».