Перегляд за Автор "Ryshchakova, O. V."
Зараз показуємо 1 - 1 з 1
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Біохімічна характеристика розчинних лектинів кукурудзи в умовах водного дефіциту та гіпертермії(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2021) Рищакова, О. В.; Молодченкова, О. О.; Петров, Сергій Анатолійович; Петров, Сергей Анатольевич; Ryshchakova, O. V.; Molodchencova, O. O.; Petrov, Serhii A.Вивчено вплив водного дефіциту та гіпертермії на активність розчинних лектинів в проростаючих зернівках контрастних за ознакою посухостійкості ліній кукурудзи (Zea mays L.). Показано, що лінії кукурудзи, які достовірно відрізняються за рівнем посухостійкості, характеризуються диференційованою зміною активності лектинів. Методами висолювання сульфатом амонію, діалізу та афінної хроматографії були виділені та очищені розчинні лектини з 3-добових проростків кукурудзи, відмінних за ознакою посухостійкості, що зазнали впливу водного дефіциту і гіпертермії. Показано, що молекулярна маса виділених лектинів знаходиться в області 50–60 кДа та вони володіють високою спорідненістю до N-ацетилглюкозаміну і D-фруктозо-6-фосфату.