Перегляд за Автор "Artiukh, Yu. I."
Зараз показуємо 1 - 3 з 3
Результатів на сторінці
Налаштування сортування
Документ Влияние процесса глобализации на западнобалканские этнические конфликты (на примере Боснии и Герцеговины)(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2011) Артюх, Ю. И.; Артюх, Ю. І.; Artiukh, Yu. I.В статье проанализировано влияние процесса глобализации на урегулирование западнобалканских этнических конфликтов, выявлена роль наднациональных структур в миротворческом процессе на примере Боснии и Герцеговины.Показано специфическое влияние международных организаций на становление государства после прекращения активной фазы конфликта.Документ Еволюція партійних систем в Україні і країнах Західних Балкан: компаративний аналіз(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2011) Артюх, Ю. І.; Артюх, Ю. И.; Artiukh, Yu. I.В статті проаналізовано розвиток партійних систем в Україні та в країнах Західних Балкан з моменту становлення цих держав і до сьогодення, зроблена спроба виявити спільні та відмінні риси. Показано специфічну роль етнічного фактору в процесі становлення політичних систем та особливості виникнення та функціонування партій національних меншин.Документ Якість соку та вина з винограду Ароматний та Каберне Совіньйон за обробки лози біопрепаратом АгроМар(Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018) Лопухова, Марина Анатоліївна; Паузер, Олена Борисівна; Якуба, Ірина Петрівна; Артюх, Ю. І.; Lopukhova, Maryna A.; Pauzer, Olena B.; Yakuba, Iryna P.; Artiukh, Yu. I.; Лопухова, Марина Анатольевна; Паузер, Елена Борисовна; Якуба, Ирина Петровна; Артюх, Ю. И.Мета. Метою роботи було з'ясувати вплив обробки рослин винограду біопрепаратом “АгроМар” на соку виноматеріалів та вина сортів Ароматний та Каберне Совіньон. Методи. Препарат “АгроМар” – біофугіцид на основі Trichoderma lignorum, що володіє потрійним біологічним спектром дії: біозахист, біостимуляція і біодобриво. Дослідження проводили в 2016–2017 рр. у виноградниках та лабораторії фізіології відділу розмноження ННЦ «ІВіВ ім. В. Є. Таїрова». Польові досліди проводили на технічних сортах Ароматний та Каберне Совіньон. В період вегетації дослідні кущі обприскували розчином АгроМар в концентрації 0,3 л / 10 л води (дрібнодисперсне обприскування), чотири рази. Збір урожаю проводили в першу декаду вересня. Цукристість соку винограду визначали методом Бертрана. Кислотність титрометричним методом. Вино виготовлено на базі винзаводу Інституту ім. В. Є. Таїрова. Вміст металів визначали методом атомноабсорбційної спектрофотометрії. Результати. Показано, що обробка АгроМаром підвищує якість соку, а саме підвищення цукристості та зниження кислотності протягом 2-х років у обох сортів, як у білому з винограду Ароматний, так і червоному з Каберне Совіньйон. Обробка АгроМаром покращує органолептичні показники якості вина – колір, смак та аромат, які підвищують дегустаційну оцінку білого вина на 0,1 бала, червоного – на 0,6 та 1,0 бали у 2016 та 2017 рр., відповідно. Обробка біопрепаратом підвищує вміст заліза та марганцю у білому вині з винограду Ароматний та червоному вині з винограду Каберне Совіньйон, а також знижує до двох разів вміст важких металів цинку та міді. Висновки. можна стверджувати, що біопрепарат АгроМар позитивно впливає на якість соку та вина, а також покращує мікроелементний склад вина.