Бевзюк, Катерина ВікторівнаЧеботарьов, Олександр МиколайовичСтоловнік, КатеринаХрістова, Надія МихайлівнаBevziuk, Kateryna V.Chebotaryov, Oleksandr M.2018-04-272018-04-272015ХV наукова конференція "Львівські хімічні читання – 2015", 24-27 трав. 2015 р., Львів : зб. наук. праць / Львівський нац. ун-т ім. Івана Франка, Хім. ф-т, Наукове т-во Шевченка, Хім. комісія ; гол. оргкомітету Я. М. Каличак . – Львів : Львівський нац. ун-т ім. І. Франка, 2015 .https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/14199У харчовій промисловості широко використовуються барвники в якості харчових добавок, як правило, синтетичного, а не природного походження, що може негативно впливати на здоров’я людини. Отже, виникає необхідність контролювати їх вміст в харчових продуктах. Для створення нових і модернізації існуючих підходів до визначення харчових барвників необхідно детально вивчити їх хіміко-аналітичні властивості, і насамперед, кислотно-основні. З іншого боку, однією з вимог, що висуваються до барвників, є сталість поглинальних та колірних характеристик у широкому інтервалі pH, що унеможливлює визначення констант іонізації (pK) їх функціональних груп класичними спектрофотометричними методами. Перешкодою для застосування електрохімічних методів є обмежена розчинність деяких барвників у воді.otherкольорометричні функціїконстант іонізація харчових барвниківхарчова промисловостьбарвникиЗастосування кольорометричних функцій для изначення констант іонізації харчових барвниківArticle