Зиміна, В. В.Русакова, Марія ЮріївнаРусакова, Мария ЮрьевнаRusakova, Mariia Yu.2020-10-232020-10-232013Біологічні дослідження. – 2013: матеріали IV наук.-практич. всеукр. конф., (Житомир,16-18 квіт. 2013 р.). – Житомир, 2013.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/29303Сьогодні молочнокислі бактерії належать до тієї групи прокаріотів, що використовують у процесі отримання великої кількості різних харчових продуктів, а також для створення сучасних пробіотичних препаратів. Це обумовлено постійною присутністю даних мікроорганізмів у складі нормальної мікробіоти людини та накопиченню величезного числа даних, що свідчать про ключову фізіологічну роль лактобацил у функціонуванні мікроекологічної системи здорової людини.ukмолочнокислі бактеріїбіоплівкаантимікробні сполукипатогенні мікроорганізмиВзаємодія молочнокислих бактерій з клітинами Candida albicans у складі біоплівкиArticle