Жихарева, А. А.Кушнир, А. И.Гозян, А. В.Дякону, О. О.Черня, Н. М.Додиченко, М. А.Мартинюк, І. О.Будняк, О. Л.2011-10-112011-10-112011Збірник наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених. Природничі наукиhttps://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/2097Збірник наукового товариства студентів, аспірантів та молодих вчених. Природничі науки:Дія харчових добавок з ріпаку на деякі біохімічні показники щурів із токсичним гепатитом./Жихарева А. А., Кушнир А. И., Гозян А. В., Дякону О. О., Черня Н. М., Додиченко М. А., Мартинюк І. О., Будняк О. Л.,кол.авт. Одесский нац. ун-т им. И.И. Мечникова.:укр. - Одеса, Південне мисливство, 2011З даних літератури відомо, що ріпак є однією із найбільш продуктивних олійних культур у світовому сільському господарстві. Він є одним з найважливіших джерел рослинної олії. Головними відходами маслоекстраційних підприємств ріпака є жмихи та шроти, які містять достатню кількість протеїнів, жирних кислот, у тому числі і есенціальних, та антиокислювальних сполук (Низова, Дубовская, 2006), тому стають актуальними питання використання цих жмихів та шротів у харчовий промисловості та медицині.ukдобавкитоксичний гепатитДія харчових добавок з ріпаку на деякі біохімічні показники щурів із токсичним гепатитомArticle