Румянцев, Гліб Ігорович2024-09-252024-09-252024Румянцев, Г. І. Оптимізація системи очистки стічних вод на підприємствах виноробної промисловості України = Optimization of wastewater treatment system at Ukrainian wine industry enterprises : кваліфікаційна робота бакалавра / Г. І. Румянцев. – Одеса, 2024. – 53 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39292Харчова промисловість, включно з виноробною, належить до галузей, що мають високі показники споживання води на одиницю виробленої продукції. Зокрема, підприємства первинного виноробства щоденно викидають приблизно 20 тис. м3 стічних вод, що становить серйозну екологічну загрозу. Важливість їх очищення, знезараження і утилізації важко переоцінити. На сьогодні великий інтерес викликає безвідходна переробка та використання вторинних продуктів виноробства, що дозволяє не тільки зменшити навантаження на довкілля, а й отримати нові корисні продукти.uk101 екологіяекологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористуваннябакалаврбіогазстічні водиаеробна очистканавколишнє середовищевиноробствоефективністьОптимізація системи очистки стічних вод на підприємствах виноробної промисловості УкраїниOptimization of wastewater treatment system at Ukrainian wine industry enterprisesDiplomas