Стоянова, Маргарита Сергіївна2018-07-092018-07-092017Стоянова, М. С. Характеристика продуктивності пшениці Triticum durum Desf та T. dicoccum(Schrank) Schuebl за різного фону мінерального живлення = Characteristic of productivity of wheat Triticum durum Desf and T. dicoccum (Schrank) Schuebl under different conditions of mineral nutrition : дипломна робота бакалавра / М. С. Стоянова; наук. кер. О. М. Ружицька; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. ботаніки. – Одеса, 2017. – 45 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/17549Серед хлібних злаків за своєю значущістю пшениця посідає перше місце, оскільки її харчова цінність та висока екологічна пластичність (яка робить її придатною для вирощування у найрізноманітніших кліматичних умовах) є неперевершеними. Пшениця є поліморфною культурою, яка представлена великим чис-лом біотипів і сортів, які складають багаточисельні генетичні групи і бота-нічні форми різних рівнів таксономічної ієрархії в межах роду Triticum. В теперішній час найбільше поширення і господарське значення мають тільки два види цього роду – гексаплоїдна м'яка (T. aestivum L.) і тетраплоїдна тверда (T. durum Desf.) пшениці.ukt. durum desft. dicoccum (schrank) schueblнасіннярістпродуктивністьseedsgrowthproductivenessХарактеристика продуктивності пшениці Triticum durum Desf та T. dicoccum(Schrank) Schuebl за різного фону мінерального живленняCharacteristic of productivity of wheat Triticum durum Desf and T. dicoccum (Schrank) Schuebl under different conditions of mineral nutritionDiplomas