Талмацька, Вікторія Олегівна2019-02-082019-02-082018Талмацька, В. О. Розвиток дисбіозу кишечнику щурів після харчування деякими жирами = Development of intestinal dysbiosis in rats after use of some fats : дипломна робота бакалавра / В. О. Талмацька; наук. кер. Г. В. Майкова; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. фізіології людини та тварин. – Одеса, 2018. – 47 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/21509Досліджували ступінь дисбіозу, який розраховували біохімічним методом по відносній активності уреази та лізоциму в слизовій оболонці щурів, також давали характеристику якісного складу мікробіоти тонкої та товстої кишки щурів після тривалого вживання харчових жирів з різним жирнокислотним складом...The degree of dysbiosis that was calculated by the biochemical method for the relative activity of urease and lysozyme in the mucous membrane of rats was also investigated, and the qualitative composition of microbiota of the small and large intestines of rats after long-term use of edible fats with different fatty acid composition was given. It was shown that the parameters of activity of urease, lysozyme and degree of dysbiosis in the intestinal mucosa of rats consuming palm and sunflower oil changed most.uk6.040102 біологіяуреазалізоциммікробіотаureaselysozymemicrobiotaРозвиток дисбіозу кишечнику щурів після харчування деякими жирамиDevelopment of intestinal dysbiosis in rats after use of some fatsDiplomas