Тихоненко, Дар'я Борисівна2022-05-282022-05-282020Тихоненко, Д. Б. Вплив складу поживного середовища на продукцію бактеріоцинів Pectobacterium carotovorum = Influence of nutrient composition on bacteriocin by Pectobacterium carotovorum : дипломна робота магістра. – Одеса, 2020. – 50 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/32988Вивчено процес спонтанної індукції та досліджено вплив поживного середовища з додавання різних овочів на процес спонтанної індукції у бактерії Pectobacterium carotovorum. У якості речовин, що містять пектин, було обрано три сорти картоплі: «Чорний принц», «Королева Анна» та «Слов’янка», морква сорту «Каротель» і буряк сорту «Червоний шар». Встановлено, що з додаванням до поживного середовища речовин, які містять пектин, спостерігається підвищення продукування бактеріоцинів штамом P. carotovorum ZM-1. В роботі встановлено, що виживання клітин з додаванням сорту картоплі «Чорний принц» та буряку «Червоний шар» складає 31% та 36% відповідно. Було запропоновано біотехнологічну схему для отримання біопрепарату для захисту рослин на основі бактеріоцинів P. carotovorum. Роботу викладено на 49 сторінках, вона містить 5 таблиць та 4 рисунки. Наведено посилання на 60 джерел літератури (16 – кирилицею, 44 – латиницею).uk162 біотехнології та біоінженеріяP. carotovorumбактеріоциниспонтанна індукціякілерна активністьВплив складу поживного середовища на продукцію бактеріоцинів Pectobacterium carotovorumInfluence of nutrient composition on bacteriocin by Pectobacterium carotovorumDiplomas