Сабуні, СібаАлександрова, Олександра ІгорівнаAleksandrova, Oleksandra I.2025-09-062025-09-062025Сабуні С. Дослідження вмісту поліфенолів в екстрактах насіння Coriandrum sativum L. залежно від умов екстракції / С. Сабуні, О. І. Александрова // 81-а звітна студентська наукова конференція ОНУ імені І. І. Мечникова. Секція «Хімія» [Електронний ресурс] : зб. тез доп. (Одеса, 23–25 квіт. 2025 р.) / за ред. к. х. н., доц. В. В. Менчука, к. х. н., доц. А. Ф. Тимчук. – Електрон. текст. дані (1 файл : 0,8 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – С. 49–50.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/42272Насіння Coriandrum sativum L. широко відоме своїм традиційним використанням у медицині. Серед найбільш досліджених компонентів цієї лікарської рослини – терпеноїд ліналоол та мононенасичена петрозелінова кислота, які привертають увагу своєю харчовою цінністю. Однак поліфенольна фракція залишалася менш дослідженою, і на сьогодні її склад вивчений недостатньо. Поліфенольні сполуки — це група біоактивних сполук, які зазвичай містяться в рослинах, характеризуються високою антиоксидантною активністю та пов’язані з рядом корисних для здоров’я властивостей, що викликає значний науковий інтерес. Метою нашого дослідження було визначення впливу умов екстракції, зокрема термічної обробки, а також концентрації етилового спирту на ефективність вилучення поліфенолів із насіння коріандру.ukполіфенольні сполукиекстракціятермічна обробкакоріандрCoriandrum sativum L.насіння коріандру226 Фармація, промислова фармація (ОПП Фармація)Дослідження вмісту поліфенолів в екстрактах насіння Coriandrum sativum L. залежно від умов екстракціїArticle