Багаєва, О. С.Кривицька, Т. М.Ужевська, Світлана ПилипівнаБеляєва, Тамара ОлексіївнаБобрешова, Наталія СтепанівнаНепомяща, Н. М.Багаєв, О. К.Ракітська, С. І.Іваниця, Володимир ОлексійовичУжевская, Светлана ФилипповнаИваница, Владимир АлексеевичUzhevska, Svitlana P.Ivanytsia, Volodymyr O.2022-02-232022-02-23200912-й з’їзд Товариства мікробіологів України ім. С. М. Виноградського : тези доп. (Ужгород, 25-30 трав. 2009 р. – Ужгород: ВАТ “Патент", 2009.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/32652Розвиток грибарництва приводить до вирішення проблеми прискореного забезпечення повноцінними білковими продуктами харчування, ліквідації відходів агрогосподарського виробництва, поліпшення здоров’я населення. Підрахована мінімальна річна потреба грибів в Україні - більш 100 тисяч тонн, але досягнути цього показника не вдається. Одна з основних перешкод зростання виробництва грибів в Україні - комахи-шкідники, які псують та знищують урожай. Традиційний метод боротьби з комахами - хімічний, що не дає можливість отримувати екологічно чисту продукцію.ukгрибарництвобактерії роду Bacillusкомахи-шкідникиМікробні біотехнології в грибарництвіArticle