Алєксєєнко, Анастасія Петрівна2025-06-062025-06-062024Алєксєєнко, А. П. Психолого-філософський аспект "національної кухні" у істричному континіумі = Psychological and philosohical aspect of "national cuisine" in the historical continuum : кваліфікаційна робота магістра / А. П. Алєксєєнко. – Одеса, 2024. – 76 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/41635Актуальність дослідження «національної кухні» з психолого- філософської точки бачення є дуже значущою як в історичному відрізку так і в сучасному світі. Тема національної кухні є елементом вивчення культури будь- якого народу, в основному вона відображає багатовіковий досвід, традиції, та цінності, що передаються з покоління в покоління. Національна кухня не тільки задовольняє базові фізіологічні потреби людини, але й виконує соціальні, психологічні та символічні функції. Вона завжди була важливою частиною колективної ідентичності, що вкорінена в національному та культурному контексті.uk053 психологіямагістрнаціональна кухняпсихологічний аспектуявленняхудожня літератураПсихолого-філософський аспект "національної кухні" у істричному континіуміPsychological and philosohical aspect of "national cuisine" in the historical continuumDiplomas