Петкова, Олена Іванівна2019-03-132019-03-132013Петкова, О. І. Інфікування бактеріями роду Salmonella різних груп населенням м. Одеси : кваліфікаційна робота / О. І. Петкова; наук. керiвник: А. Є. Бухтіяров; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. мікробіології, вірусології та біотехнології. – Одеса, 2013. – 38 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/22853Серед харчових токсикоінфекцій провідне місце займає сальмонельоз через високий рівень захворюваності та летальності. Мікроорганізми, що належать до роду Salmonella здатні вражати як людей, так і тварин. Для сальмонельозу притаманне ураження шлунково-кишкового тракту, який може ускладнюватися септицемією та пневмонією. Розповсюдження сальмонельозу серед великої кількості людей пов’язано з забрудненням довкілля, вживанням м’яса птиці і продуктів птахівництва, кондитерських виробів та контамінованої сальмонелами питної води.uk7.04010202 мікробіологіябіохімічні властивостіізоляціяідентифікація сальмонелепідеміологіяантибактеріальні препаратиструктура сальмонелмікробіологічні дослідженняІнфікування бактеріями роду Salmonella різних груп населенням м. ОдесиDiplomas