Швець, Г. А.Паузер, Олена БорисівнаЛесіна, М. О.Швец, Г. А.Паузер, Елена БорисовнаЛесина, М. А.Shvets, G. A.Pauzer, Olena B.2018-06-062018-06-062000Вiсник Одеського нацiонального унiверситету = Odesa National University Heraldhttps://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/16633При дво- і чотириріччям зберіганні насіння сої порушується проходження ювенільного періоду розвитку і знижуються їх посівні якості. Сформовані з такого насіння за рахунок гетеротрофного харчування проростки слаборозвинені, а їх перехід до автотрофне харчуванню супроводжується зниженням вмісту хлорофілів і каротиноїдів, а також недостатнім розвитком листкової поверхні, що супроводжується зміною спектру поглинання листя.При двух- и четырехлетием хранении семян сои нарушается прохождение ювенильного периода развития и снижаются их посевные качества. Сформированные из таких семян за счет гетеротрофного питания проростки слаборазвиты , а их переход к автотрофному питанию сопровождается снижением содержания хлорофиллов и каротиноидов, а также недостаточным развитием листовой поверхности, что сопровождается изменением спектра поглощения листьев.When the soybean seeds are kept for two or four years their juvenile period is ruined, their souring qualities beeng reduced. The sprouts o f these seeds (formed on the base o f heterotrophic nutrition) are feeble, and their transfer to autotrophic nutrition is characterized by reduced chlorophylls and carotinoids in them and by undeveloped leaf surface with changing spectrum of absorbity.ukсоянасіннярозвитоксеменаразвитиеglycineseedsdevelopmentСтроки зберігання насіння сої та початкові етапи їі розвиткуСроки хранения семян сои и начальные этапы ее развитияThe seed storage terms and first stages of the development o f glycine plantsArticle