Беспоясний, Олег Володимирович2024-10-042024-10-042024Беспоясний, О. В. Наукові основи комплексної безвідходної переробки прісноводних риб = Scientific basis of the freshwater fish complex waste-free processing : кваліфікаційна робота бакалавра / О. В. Беспоясний. – Одеса, 2024. – 71 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39399На сучасному етапі важливим є розробка комплексу інноваційних технологічних рішень щодо організації випуску харчової, кормової та технічної продукції на основі безвідходної переробки рибних ресурсів, що послужить реальним шляхом ліквідації дефіциту повноцінних білків, есенційних макро- та мікронутрієнтів, а також дозволить гармонізувати риб шляхом зниження собівартості готової продукції. Мета роботи полягала у аналізі комплексної безвідходної технології переробки традиційної прісноводної рибної сировини на нові продукти харчового та технічного призначення за значного подовження термінів холодильного зберігання прісноводної промислової сировини і продукції. При випуску рибної продукції, що передбачає найбільш раціональне використання гідробіонтів та продуктів їх обробки, необхідно не тільки впровадження нових технологічних схем виробництва та високотехнологічного обладнання, але й дотримання правил транспортування, зберігання, приготування харчових рибних продуктів тощо. Тому завдання рибної промисловості входить як отримання високоякісної сировини та рибних продуктів, а й збереження їх без втрат. Це зумовлює необхідність розроблення безвідходної технології переробки прісноводної риби, яка неможлива без вивчення змін якісних показників у процесі заморожування та холодильного зберігання.uk207 водні біоресурси та аквакультураохорона, відтворення та раціональне використання гідробіоресурсівбакалаврпереробка рибипрісноводні рибиякість рибопродукціїуправління якостіаквакультурарибаметоди контроля якостібезвідходна переробкаНаукові основи комплексної безвідходної переробки прісноводних рибScientific basis of the freshwater fish complex waste-free processingDiplomas