Муринська, Наталя Анатоліївна2022-02-092022-02-092020Муринська, Н. А. Характеристика літичного бактеріофага Agrobacterium spp. = Characteristics of lytic bacteriophage Agrobacterium spp. : дипломна робота магістра. – Одеса, 2020. – 57 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/32551У роботі були виявленi фагові ізоляти які проявляли літичну активність по відношенню до агробактерій. Встановлено, що 5 фагових ізолятів характеризувалися літичною активнiстю по відношенню до трьох штамів агробактерій і контрольних штамів A. tumefaciens PJZ та С58. Виділено стiйкий до хлороформу новий літичний бактеріофаг AN20, який активно розмножувався та утворював окремi негативні колонії з чітко оформленими краями на трьох штамах агробактерій 77.0, 80, 88.2 та на контрольному штамі A. tumefaciens PJZ. Встановлено, що при термічній інактивації виживання фага AN20 в ТЕ-буфері нижче ніж в Т-буфері. Бактеріофаг AN20 є більш нестабільним до дії підвищеної температури ніж фаг KEY. В роботі було встановлено, що віріон фага AN20 має ікосаедричний капсид розміром 90,9±6,4 нм і скоротливий хвостовий відросток, довжина якого дорівнює 173,4±10,3 нм. За морфологією фагових часток бактеріофаг AN20 було віднесено до родини Myoviridae А1 морфотипу. За допомогою SDS-ПААГ–електрофорезу було охарактеризовано білковий склад віріона фага AN20 і виявлено 15 структурних поліпептидів (Р1 - Р15) з молекулярними масами від 10 до 180 кДа. Роботу викладено на 57 сторiнках комп'ютерного тексту, вона містить 4 таблиці та 15 рисунків. Наведено посилання на 76 джерел лiтератури (17 – кирилицею, 59 – латиницею).uk091 біологіяагробактеріїфагові ізолятиновий літичний бактеріофагморфологія віріонівagrobacteriaphage isolatesnew lytic bacteriophagevirion morphologyХарактеристика літичного бактеріофага Agrobacterium spp.Characteristics of lytic bacteriophage Agrobacterium spp.Diplomas