Кіселар, Людмила Дмитрівна2019-02-052019-02-052018https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/21404Рослинні та тваринні жири, як вуглеводи і білки є необхідними елементами для нормального функціонування людського організму. Вони дають найбільшу кількість енергії при поглинанні, беруть участь у побудові клітин, особливо великий їх зміст в оболонці клітини (зокрема, в оболонці нервових і статевих клітин), беруть участь у синтезі гормонів (особливо гормонів гіпофіза), та є основним компонентом простагландинів, речовин без яких не можлива нормальна регуляція кров'яного тиску.Subsequent feedingofanimals, especiallypalm and coconutoil, ledto a shortening of blood coagulation time and a reduction in platelet count in peripheral blood of rats.Theworkispresentedon 39 pages, of computer text, itcontains 4tablesand 5 figures. Referenceismadeto 52sourcesofliterature (40Cyrillicalphabetsin 11Latin).uk6.040102 біологіящургормонистаттеві клітиниbloodcoagulationrateplateletcountvegetable andanimalfatsДеякі показники згортальної системи крові щурів на тлі вживання різних харчових жирівSome indicator of the blood coagulation system of rats against the use of different fatsDiplomas