Матвієнко, Тетяна ІванівнаMatviienko, Tetiana I.Корольчук, В. П.2025-07-122025-07-122025Корольчук В. П. Консерви і пресерви з риби і морепродуктів. Пакування та маркування / В. П. Корольчук // Матеріали до 81-ї звітної студентської наукової конференції ОНУ імені І. І. Мечникова. Секція «Гідрометеорологія і екологія». Підсекції: «Агрометеорологія та агроекологія», «Військова метеорологія», «Водні біоресурси та аквакультура», «Гідрологія суші», «Екологія», «Екологічне право і контроль», «Метеорологія і кліматологія», «Океанологія та гідрографія», «Технології захисту навколишнього середовища» (Одеса, 23–25 квіт. 2025 р.) [Електронний ресурс]. – Електрон. текст. дані (1 файл : 14,5 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – С. 155–160.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/41939Актуальність дослідження. Рибні консерви і пресерви є важливою складовою раціону населення завдяки високій харчовій цінності, тривалому терміну зберігання та зручності використання. Забезпечення їх належної якості, безпечності, а також відповідності вимогам маркування та пакування є обов'язковою умовою для захисту прав споживачів. Рибні консерви і пресерви є важливим сегментом харчової промисловості України, що демонструє стабільне зростання. Ефективне пакування відіграє ключову роль у збереженні якості, безпечності та продовженні терміну придатності продукції. Воно має відповідати суворим нормативним вимогам згідно з ДСТУ та міжнародними стандартами, щоб забезпечити споживачам безпечний та привабливий продукт. Мета роботи. Провести дослідження якості рибних консервів «Кілька в томаті»на основі органолептичнихпоказників, а також проаналізувати відповідність пакування та маркування чинним нормативним документам.ukрибні консервипакуваннямаркуванняринок рибних консервів в Українітара для рибних консервівпакувальні матеріалиКонсерви і пресерви з риби і морепродуктів. Пакування та маркуванняArticle