Толмачова, Алла ВікторівнаTolmachova, Alla V.2025-05-062025-05-062024Толмачова А. Оцінка агроекологічних категорій врожайності кукурудзи на території Сумщині / А. Толмачова // Розвиток аграрної галузі та впровадження наукових розробок у виробництво : матеріали 7 міжнар. наук.-практ. конф. (Миколаїв, 17–18 жовт. 2024 р.) / М-во освіти і науки України ; Миколаїв. нац. аграр. ун-т. – Миколаїв : МНАУ, 2024. – С. 94–96.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/41247У народному господарстві України зернові культури є основою сільськогосподарського виробництва. Видовий склад рослин становить до 90 видів польових культур, але основна частка - це 15 видів, з яких половину складають зернові культури. Пшениця, рис, кукурудза, ячмінь, просо, сорго, овес, жито, гречка – ці культури займають 70% всієї посівної площі в Україні. Збільшення продуктивності будь-якої сільськогосподарської культури нерозривно пов’язане з проблемою оцінки агрокліматичних ресурсів досліджуваної території та раціональним використанням розміщенням посівів. Метою дослідження є оцінка агроекологічних умов формування продуктивності кукурудзи на території Сумщині. В якості вихідної інформації використовувалися середньообласний дані спостережень на мережі гідрометеорологічної та агрометеорологічної станції Сумської області.ukзернові культурикукурудзаСумщинаврожайність кукурудзиагроекологічні умови формування продуктивності кукурудзиОцінка агроекологічних категорій врожайності кукурудзи на території СумщиніArticle551.5:633.1