Кальницька, Олександра Юріївна2024-05-232024-05-232023Кальницька, О. Ю. Характеристика молочнокислих бактерій виділених із одеської акваторії Чорного моря = Characteristics of lactic acid bacteria isolated from Odesa estuary of Black Sea : кваліфікаційна робота магістра / О. Ю. Кальницька. – Одеса, 2023. – 56 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/38145Визначено кількість лактобактерій у пробах води та мідій Чорного моря, відібраних у зимовий період. Попередня ідентифікація штамів була проведена шляхом дослідження морфології клітин, забарвленням за Грамом, визначення каталазної активності, вивчення культуральних характеристик. За результатами ПЛР-аналізу визначено, що 87,5% досліджених штамів МКБ морського походження належать до роду Enterococcus.The number of lactobacteria in water samples and Black Sea mussels collected in the winter period was determined. Preliminary identification of strains was carried out by studying cell morphology, Gram staining, determining catalase activity, and studying cultural characteristics. According to the results of the PCR analysis, it was determined that 87.5% of the investigated strains of LAB of marine origin belong to the genus Enterococcus.uk091 біологіямікробіологія та вірусологіямагістрмолочнокислі бактеріїмідіїморські джерелалактобактеріїlactic acid bacteriamusselsmarine sourceslactobacteriaХарактеристика молочнокислих бактерій виділених із одеської акваторії Чорного моряCharacteristics of lactic acid bacteria isolated from Odesa estuary of Black SeaDiplomas