Петрова, Наталя ОлександрівнаПетрова, Наталья АлександровнаPetrova, Natalia O.2019-04-042019-04-042018Італійська їжа в історії та культурі: збірка наукових статей з нагоди року італійської їжі у світі / відп. ред. О. В. Сминтина; ред. кол. : В. Г. Кушнір, О. М. Дзиговський, О. А. Прігарін, Н. О. Петрова, І. С. Горнова. – Одеса : Одеський національний університет імені І. І. Мечникова, 2018. – 150 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/23464На основі досліджень спогадів очевидців Голодомору досліджено механізм здійснення політики Голодомору, наслідком якого став процес руйнації традиційної культури українців, культурно-побутових і соціальних деформацій на регіональному і локальному рівнях, в тому числі деформації традиційної системи харчування. Зроблено спробу простежити зміни та наслідки впливу на традиційну систему харчування та моральний стан українського суспільства.ukголодомордеформаціятрадиційна культурахарчуванняселянствоДеформація традиційної системи харчування українців в роки голодоморуArticle