Зінченко, Оксана ЮріївнаZinchenko, Oksana Yu.2025-07-082025-07-082025Зінченко О. Ю. Використання інноваційних технологій у викладанні фахової дисципліни «Антимікробні препарати та пробіотики» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності Біотехнологія / О. Ю. Зінченко // Ідеї. Практики. Перспективи сучасної освіти [Електронний ресурс] : наук.-метод. альм. : у 2-х ч. / за ред. В. І. Труби, М. І. Ніколаєвої, С. П. Гвоздій. – Електрон. текст. дані (1 файл : 6,4 МБ). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2025. – Ч. 1. – С. 198–201.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/41838У тезах висвітлено досвід використання інноваційних технологій у викладанні курсу «Антимікробні препарати та пробіотики» для магістрів спеціальності Біотехнологія в ОНУ імені І. І. Мечникова. Описано варіанти застосування інтерактивних платформ Mentimeter, Watch2Gether, Padlet, LabXchange, Socrative у навчальному процесі, що сприяють стимулюванню уваги, інтересу здобувачів та підвищенню ефективності навчання. Обґрунтовано доцільність застосування цих технологій для формування практичних навичок студентів та розвитку критичного мислення.The experience of using innovative technologies in teaching the course "Antimicrobial Drugs and Probiotics" for master’s students in the Biotechnology program at I.I. Mechnikov Odesa National University is highlighted. The paper describes various applications of interactive platforms such as Mentimeter, Watch2Gether, Padlet, LabXchange, and Socrative in the educational process, which help stimulate students’ attention, interest, and enhance learning effectiveness. The justification for using these technologies to develop students’ practical skills and foster critical thinking is provided.ukбіотехнологіявикладанняінноваційні методиінтерактивні платформиbiotechnologyteachinginnovative methodsinteractive platformsВикористання інноваційних технологій у викладанні фахової дисципліни «Антимікробні препарати та пробіотики» для здобувачів другого (магістерського) рівня вищої освіти спеціальності БіотехнологіяArticle37.1