Устянська, Ольга ВолодимирівнаАлександрова, Олександра ІгорівнаЕберле, Лідія ВікторівнаЛахманюк, Ю. Р.Боднарюк, Н. В.Ustianska, Olha V.Aleksandrova, Oleksandra I.Eberle, Lidiia V.2024-06-062024-06-062024Устянська О. В. Спектрофотометричний аналіз флавоноїдів в екстрактах прополісу / О. В. Устянська, О. І. Александрова, Л. В. Еберле та ін. // Сучасна фармація: реалії сьогодення та перспективи розвитку [Електронний ресурс] : тези допов. Всеукр. наук.-практ. конф. з міжнар. участю (Одеса, 9–12 квіт. 2024 р.). – Одеса : Одес. нац. ун-т ім. І. І. Мечникова, 2024. – С. 40–42.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/38303Прополіс, смолиста речовина, зібрана бджолами з бруньок різних рослин, відома своїми лікувальними властивостями завдяки комплексу біологічно активних речовин, що входить до їх складу. Відзначається, що у продуктах бджільництва формуються різні високобіологічно активні сполуки, які можуть походити як з рослин, так і з метаболічних процесів у бджіл. Дослідження останніх років підтверджують потенційну користь продуктів бджільництва, які виявляють протизапальні, антиоксидантні, антиканцерогенні, антидіабетичні, антиатерогенні та імуномодулюючі властивості.ukспектрофотометричний аналізпрополісфлавоноїдикористь продуктів бджільництваСпектрофотометричний аналіз флавоноїдів в екстрактах прополісуArticle