Григорьєва, Анна Сергіївна2018-07-112018-07-112017Григорьєва, А. С. Особливості утворення продуктів перекисного окислення ліпідів в органах щурів в нормі та при токсичному гепатиті = The content of products of lipid peroxidation in organs of rats in norm and at a pathology : дипломна робота спеціаліста / А. С. Григорьєва; наук. кер. С. С. Чернадчук; ОНУ ім. І.І. Мечникова, Біол. ф-т, Каф. біохімії. – Одеса, 2017. – 41 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/17662Вивчення перекисного окислення ліпідів почалося з появи теорії вільнорадикального ланцюгового окислення ненасичених жирних кислот у клітині. На зміну їй прийшла теорія розгалужених ланцюгових реакцій, а в 50-60-ті роки минулого сторіччя основною стала гіпотеза про те, що різноманітні шкідливі впливи на живу клітину виявляються пероксидацією ліпідів мембран. Подальші дослідження процесів пероксидації засвідчили, що в організмі діє ланцюг взаємопов'язаних вільнорадикальних реакцій, швидкість яких підтримується на оптимальному рівні за допомогою складних і різноманітних механізмів регуляції.ukтоксичний гепатитперекисне окиснення ліпідівактивні форми киснюtoxic hepatitislipid peroxidationreactive oxygen speciesОсобливості утворення продуктів перекисного окислення ліпідів в органах щурів в нормі та при токсичному гепатитіThe content of products of lipid peroxidation in organs of rats in norm and at a pathologyDiplomas