Самур, Яна Віталіївна2024-10-102024-10-102024Самур, Я. В. Вплив на атмосферне повітря підприємств харчової промисловості (на прикладі ВАТ «Жашківський маслозавод») = Impact of food industry enterprises on the atmospheric air (on the example of PJSC Zhashkov Dairy Plant) : кваліфікаційна робота бакалавра / Я. В. Самур. – Одеса, 2024. – 53 с.https://dspace.onu.edu.ua/handle/123456789/39464Одним з найактуальніших завдань, що стоять сьогодні перед Україною, є проблема збереження, поліпшення та відновлення, сприятливого для життя, стану атмосферного повітря. Серед пріоритетних завдань, які вирізняються в цьому контексті, є розв'язання проблем правової охорони атмосферного повітря. Атмосферне повітря, як природний компонент, має свої особливості, пов'язані водночас і з фізичними показниками, і з формами використання його людьми. Бувши основою для існування всього живого на Землі, воно виконує найважливіші екологічні функції: життєзабезпечуючі, кліматорегулюючі, захисні, теплорегулюючі, енергоресурсові тощо. Метою кваліфікційної роботи є оцінка впливу підприємств харчової промисловості на стан атмосферного повітря (на прикладі промислового підприємства ВАТ «Жашківський маслозавод»). Обєктом дослідження є атмосферне повітря м. Жашків Черкаської області.uk101 екологіяекологія, охорона навколишнього середовища та збалансоване природокористуваннябакалавратмосферне повітрявикиди забруднюючих речовингранично-допустима концентраціямаксимальна концентраціясанітарно- захисна зонаВплив на атмосферне повітря підприємств харчової промисловості (на прикладі ВАТ «Жашківський маслозавод»)Impact of food industry enterprises on the atmospheric air (on the example of PJSC Zhashkov Dairy Plant)Diplomas